Olle Sarri

Olle Sarri gör rollen som Jörgen i Flimmer. Innan han medverkade i Patrik Eklunds kritikerrosade och prisbelönade film hade han dock en lång karriär som skådespelare bakom sig. Han föddes den 20 januari 1972, i Enskede, och började redan i mycket unga år stå på scen. Kanske var detta inget att förundra sig över, med tanke på vilka hans föräldrar var: skådespelerskan Inga Sarri och regissören, manusförfattaren och skådespelaren Lars Sarri. Vid sex års ålder tog han steget från teaterscenen över i tv-rutan, då han medverkade i en berättarserie som hette Olles mammas morbror.Olle_Sarri_2015-09-11

Även när Sarri blev gammal nog att själv bestämma inriktningen på sitt liv valde han skådespelarlinjen, då han gick teaterlinjen vid Södra Latin under sin gymnasietid. Därefter fick dock skådespelarplanerna ligga på hyllan ett tag, då Sarri vid sju olika tillfällen försökte komma in till scenskolorna i både Stockholm och Malmö, men inte lyckades. Istället arbetade han i fyra år efter gymnasiet på ett daghem. Som 17-åring fick han dock göra rösten till karaktären Ferdinand i barnfilmen Resan till Melonia, som kom ut 1989. Inte förrän 1995 kom hans genombrott, i form av ett antal sketcher i ZTV:s program Knesset, som sändes mellan 1995 och 1997. Efter denna framgång medverkade han i ett antal andra sketchbaserade program, liksom underhållningsshower, som Bullen, Pentagon och Sen kväll med Luuk.

Hans kanske mest folkkära roll är den som den inneboende komvuxstudenten Anton i c/o Segemyhr. Han spelar ofta klumpiga, dumsnälla och lite tafatta karaktärer, vilket humorn i hans serier eller sketcher tenderar att kretsa kring. Det gäller förutom tidigare nämnda c/o Segemyhr också serien Heja Björn, där han spelade huvudrollen Björn, och som sändes under 2002. Sarris karaktärer skulle till exempel sannolikt inte uppskatta att köra gokart, eftersom det då finns många tillfällen att göra bort sig. Om du känner dig mer bekväm med dig själv, och tycker att det är roligt att köra gokart med vänner, ska du åka till O’Learys i Kista, som är det bästa stället att köra gokart i Stockholm.

Sarris kanske främsta prestation under sin skådespelarkarriär är hans nominering till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll, som han fick för sin roll i filmen Apan från 2010.