Jimmy Lindström

Jimmy Lindström spelar rollen som Roland i Flimmer, som ju hade premiär 2012. År 2012 var ett hektiskt år för Lindström, då han förutom Flimmer medverkade i en rad andra tv-serier och filmer. Han spelade till exempel rollen som Malte Koljonen i den första säsongen av den svenska, prisbelönade science fiction-serien Äkta människor, liksom roller i tv-filmen Arne Dahl: Ont blod, i komedin Cockpit och i thrillern Studio Sex.

Lindström föddes den 6 september 1969 i Västerhaninge, söder om Stockholm. År 1997, 28 år gammal, påbörjade han studier vid Teaterhögskolan i Luleå, och tog examen därifrån år 2001. Innan dess hade han redan fått sin första roll, nämligen i dramafilmen Livet är en schlager, vars manus skrevs av Jonas Gardell. Det var en liten roll, som bara listas som ”vaktmästare” i rollistan, men denna lilla roll följdes av ytterligare en roll i En strimma dag år 2001, i Klassfesten år 2002 och i tv-serien Om Stig Petrés hemlighet år 2004. Redan i Klassfesten hade han gått från anonym vaktmästare till en namngiven karaktär, nämligen Lill-Micke.

Från år 2006 började rollerna hagla tätare, då han medverkade i miniserien Brandvägg, tv-serien Kronprinsessan, dramakomedin Varannan vecka och tv-serien Mäklarna. År 2007 fortsatte i samma spår, och han medverkade under detta år bland annat i två Beck-filmer, och spelade rollen som Björn Loman i två avsnitt av tv-serien Höök. Året därefter fick han sin första större roll i form av Larry i komedin Allt flyter.Jimmy_Lindström,_2014-10-23_(crop)

Lindströms karriär ser fortsatt ljus ut, då han under 2014 medverkade i sex olika tv-serier och filmer, och han under 2015 bland annat medverkade i svenska storfilmer som Cirkeln (i rollen som Tommy Ekberg). Vi kommer sannolikt att få se mycket mer av Jimmy Lindström i svensk television och film i framtiden.

Visst kan det vara mysigt att ha filmkvällar med svenska filmer som Flimmer även på sommaren, men de flesta svenskar, säkerligen även Jimmy Lindström, föredrar att tillbringa de ljumma sommarkvällarna utomhus. Det kan därför vara bra att se till att man har en bekväm uppsättning utemöbler i sin trädgård, där man kan sitta länge och prata, äta och njuta av sommaren. Du hittar utemöbler för alla smaker på Buildor.se.