Handlingen i Flimmer

Du som inte har sett filmen ännu och som (självklart) kommer att göra det snart kanske inte vill veta någonting alls om handlingen. Här avslöjas dock inga större delar av historien så du kommer inte att veta allt vad som ska hända eller hur filmen slutar! Du kan tryggt läsa vidare och ändå bli överraskad av filmen.

Flimmer är en komedi med Patrik Eklunds karaktäristiska svärta. Filmen utspelar sig främst på ett kontor och kan därför liknas vid den engelska kultklassikern The Office. Den skruvade humorn är helt klart besläktad med The Office. Dock består filmen av så mycket mer. Små sidohistorier vävs in i handlingen, något en del recensenter har upplevt som negativt. Inte alla dock, till exempel ger Onyanserat, som är en sajt om tv och filmer, fyra av fem i betyg i sin recension av filmen.Handlingen i Flimmer 2

Huvudstoryn
Handlingen kretsar kring det utkonkurrerade företaget Unicom. Det har varit en viktig del av den lilla byn Backberga under en lång period, men nu krävs drastiska åtgärder för att det ska kunna leva kvar. Chefen vill lyckas med detta, men har inte de bästa förutsättningarna. Precis som i andra kontorskomedier så förekommer klassiska problem som att datorn går sönder precis när det var alltför länge sedan en back-up gjordes varpå en utskällning av datorteknikerna väntar. Det tillsammans med chefens problem att leda är något många (tyvärr) kan känna igen sig i. Handlingen kretsar kring frågan om det inkompetenta marknadsföringsföretaget ska kunna rädda Unicom. Det hela försvåras av att det tycks vara någon som utför sabotage. Kanske är det de helgalna aktivisterna som tagit på sig kampen för alla elallergikers rätt att slippa bli sjuka?

Karaktärerna
Genomgående gör skådespelarna goda insatser i filmen. Karaktärerna vaknar till liv och gestaltas på ett ofta tragikomiskt sätt. Till exempel gör Kjell Bergqvist och Olle Sarri trovärdiga rolltolkningar. De namnen är två av de kända svenska skådespelare som valt att medverka i filmen. Jakob Nordenson spelar Kenneth, en hunsad medarbetare som är helt hopplös på datorer och därmed har valt fel jobb. Tittaren önskar av hela sitt hjärta att han till slut ska få till den romans han önskar sig med städerskan, vars jobb borde försvåras av att hon har en fobi för spindlar. En del sådana bör en städerska stöta på under arbetsdagen. Huruvida det går med den saken får du se filmen för att ta reda på!