Filmen Flimmer med Kjell Bergqvist

Den svenska marknaden i filmbranschen är begränsad om en jämförelse görs till exempelvis Hollywood och deras kapital. Oavsett begränsningar av budget så lyckas svenska filmer att leverera klassiker. De svenska filmerna är vanligtvis till den svenska marknaden men många har lyckats att skapa filmer som nått ut till större massor i världen. Idag finns det flertalet duktiga skådespelare både inom den svenska filmbranschen som den utländska. En av dem är Kjell Bergqvist som de flesta känner till på den svenska filmduken. Han har medverkat i flertalet svenska filmer som blivit klassiker för gemene man/kvinna. Några av dessa klassiker där Kjell Bergqvist har en avgörande roll är Den bästa sommaren, Ondskan, Smala Sussie, Kocken för att nämna några av flertalet svenska klassiker.

Många av dessa klassiker gjordes för flertalet år sedan och är fortfarande filmer som ger verkan i de svenska hemmen. En film som även den har några år på nacken men kan läggas i listan på de senaste filmerna med Kjell Bergqvist är filmen Flimmer. Denna film kom ut år 2012 och handlar om en firma som står vid ruinernas kamp i en liten ort men bestämmer sig för att ta ett sista steg att modernisera firman. I huvudrollerna har vi Tord som är chefen för firman och spelas av Kjell Bergqvist. Kollegan Walter spelas av Allan Svensson som också är en känd figur hos svenska folket.

I denna långfilm med genren drama/komedi får du följa med på dramatiska händelser som kan komma att ändra situationen för den lilla firman. Ett strömavbrott kan vara det som ger firman en sista möjlighet för överlevnad.

Filmen Flimmer har även vunnit utmärkelser i form av Svenska Kyrkans Filmpris samt Festivalpriset. Filmen är 1 timme 39 minuter lång och kommer med största sannolikhet att ge tittaren en hel del skratt.